Welkom
bij Consendo.
Dozen met een verhaal
Verschillende dozen met verschillende doelen, maar het kenmerk van dit vernieuwende concept is dat wij van Consendo u een stukje zorg uit handen willen nemen. Tijdens het leven of na overlijden creƫren we een betekenisvolle doos.
Koffiepraat
Op de eerste vrijdag van de maand houdt Consendo de Koffiepraat.
Gedurende een half uur kunt u gratis (juridisch) advies inwinnen over uw persoonlijke situatie.
Wilt u gebruik maken van de Koffiepraat neem dan contact op met ons.

Over Consendo

Wie is Consendo?


Noortje Rutten

Mijn naam is Noortje Rutten. Voor sommigen bekend als “Noortje van de slegter”. Ik ben iemand die voldoening haalt uit het helpen van een ander.
Ik studeerde af aan de Katholieke Universiteit Nijmegen, studierichting Notarieel Recht. Daarna werkte ik bij verschillende notariskantoren in de regio, waaronder De Novitaris in Helden. In 2011 werd het tijd voor een nieuwe stap: Consendo.
Door mijn ervaringen in het notariaat zag ik dat mensen na een ingrijpende gebeurtenis (ziekte, overlijden of echtscheiding), vaak moeite hebben om alle zaken weer op de rit te krijgen. De administratieve, financiële en juridische zaken vragen om aandacht, terwijl pijn en emoties de overhand hebben. Om mensen hiermee te helpen ben ik gestart met Consendo. Een vertrouwde, persoonlijke steun en toeverlaat in moeilijke tijden. Mijn drijfveer is het begeleiden van mensen op een zodanige manier dat ze zelf het overzicht en de regie kunnen houden in hun eigen situatie.
 
 
Jacqueline Smits-Verlinden

Hallo, ik ben Jacqueline Smits-Verlinden uw financiële expert. Ik ben geboren en getogen in Helden in een nuchter hardwerkend boerengezin. Na mijn HEAO in 1995 ben ik gaan werken bij de Rabobank. Van baliemedewerkster verzekeringen naar accountmanager Private Banking als vaste adviseur van vermogende particulieren en ondernemers. Bij mijn klanten kwam ik Noortje al vaker tegen. Mensen deskundig verder helpen op een begrijpelijke manier met veel persoonlijke aandacht dat was voor mij de reden om bij Consendo te willen werken.  Zo mag ik me nu voorstellen aan u als nieuwste adviseur van Consendo.
Mijn passie is om een antwoord te zoeken op uw vragen. Het antwoord moet een ideale combinatie zijn van uw gezinssituatie en wensen met de beste financiële, juridische en fiscale oplossing.
Om al die beloftes na te kunnen komen is voortdurende scholing essentieel. Ik ben erkend hypotheekadviseur, gecertificeerd financieel planner (FFP) en heb alle benodigde wettelijk diploma’s voor een allround advies.
Graag leer ik u kennen aan uw keukentafel.
 


Judith Scheepers-Legius

Mijn naam is Judith Scheepers-Legius. Ik ben getrouwd met Bart en samen hebben wij een zoon, Tijn. Ik ben geboren en getogen in Blerick maar woon al geruime tijd in Baarlo.
Vóórdat ik bij Consendo in dienst trad, ben ik ruim 15 jaar werkzaam geweest als juridisch secretaresse bij diverse advocatenkantoren. Ik heb altijd met veel plezier binnen de advocatuur gewerkt, maar ik miste de persoonlijke benadering richting de cliënten. Een dossier was een “zaak” waarbij naar mijn mening te weinig aandacht was voor de persoon achter het dossier.
Sinds oktober 2014 ben ik werkzaam bij Consendo, uw steun voor nu en later. Daar vond ik wat ik al die tijd miste in de advocatuur: de persoonlijke aandacht voor de cliënt en zijn wensen. Het geeft mij voldoening als een cliënt rust heeft dat alles goed is geregeld en dat wij als team daar een steentje aan bij hebben kunnen dragen.
 

Henny Joosten

Mijn naam is Henny Joosten, 56 jaar, getrouwd met Truus en vader van 2 zonen. Ik ben geboren en getogen in Helden.
Na een jarenlange carrière bij de Rabobank, voornamelijk in de ICT en facilitair management, ben ik in 2015 op zoek gegaan naar een nieuwe uitdaging.
Noortje Rutten en Consendo waren voor mij al geen onbekende meer.
We zijn toen met elkaar in gesprek geraakt en vanaf juli 2016 ben ik dienst getreden als administratief medewerker met ook systeembeheer en facilitaire zaken als aandachtspunt.
Ik hou me dagelijks bezig met dossierbeheer, praktische ondersteuning bij de afwikkeling van nalatenschappen en zorg ervoor dat de gebruikte systemen optimaal operationeel zijn en blijven.
 
 
Monique van der Zanden

Mijn naam is Monique van der Zanden. Ik woon in Egchel en heb drie kinderen.  Na mijn studie psychologie heb ik een eigen praktijk voor psychische zorg opgezet. Ik begeleid mensen die een moeilijke fase in hun leven hebben of mensen die hun drijfveer zoeken. Voor Consendo verzorg ik de psychosociale therapie in de vorm van individuele rouw- en verliesbegeleiding. Het geeft me veel voldoening om mensen te kunnen helpen om zich beter en gelukkiger te gaan voelen.

 

 

 

 

Harriët van Casteren-Schepers

Mijn naam is Harriët van Casteren, getrouwd met Eric en ik heb 2 zoontjes. Bijna 20 jaar geleden ben ik mijn loopbaan in het notariaat gestart als secretaresse van de afdeling personen en familierecht. Na het behalen van mijn diploma tot notarisklerk ben ik in deze functie de laatste 13 jaren werkzaam geweest op een groot notariskantoor in Noord-Brabant in de boedelpraktijk. Mijn dagelijkse bezigheden waren alle voorkomende werkzaamheden met betrekking tot het opstellen van de verklaring van erfrecht. Een document waaruit blijkt wie de erfgenamen zijn en wie voor de afwikkeling van de nalatenschap mag gaan zorgdragen. Daarbij behoort ook het adviseren en informeren over en het begeleiden van de erfgenamen bij de afwikkeling van een nalatenschap. Op verzoek van de overledene of de erfgenamen werden nalatenschappen ook volledig afgewikkeld waarbij het contact met de erfgenamen en de administratieve afwikkeling tot de dagelijkse praktijk behoorde.

Tijdens een opleiding voor executeurs (iemand die "gevraagd" wordt door de overledene om zijn/haar nalatenschap af te wikkelen), ben ik met Noortje in contact gekomen. Vanaf het begin hadden wij een prettige klik en konden elkaar goed vinden. Ikzelf kom niet uit het Limburgse maar toen Noortje mij vroeg of ik haar team van Consendo wilde komen aanvullen, heb ik deze kans graag benut. Vooral het persoonlijke, vaak langdurige  contact met cliënten, spreekt mij erg aan. Niet alleen op het moment dat iemand is overleden, maar voor zover mogelijk, ook al daaraan voorafgaand.  Daarnaast lijkt het mij erg leuk om in een klein team werkzaam te zijn. 

Hopelijk kan ik bij Consendo als gecertificeerd executeur voor u iets betekenen op het moment dat u vragen heeft over de afwikkeling van uw nalatenschap en de gevolgen van hetgeen u heeft geregeld. Uw erfgenamen wil ik graag, waar nodig, begeleiden ná uw overlijden.Ik ben mij bewust van het feit dat het niet altijd de meest prettige geprekken zullen zijn, maar hopelijk kan ik u daardoor wel de nodige rust geven. U weet dat úw wensen na uw overlijden worden uitgevoerd en u heeft de rust dat ook uw erfgenamen de hulp krijgen die op dat moment nodig of gewenst is.  

Hopelijk tref ik u binnenkort aan uw keukentafel of bij Consendo aan de Molenstraat in Helden! 

 

Sofie Verstappen

Hoi mijn naam is Sofie Verstappen, ik ben  geboren in Beringe en nu woonachtig in Helden samen met mijn vriend.

Na mijn studie HBO-Rechten in Nijmegen ben ik gaan werken als juridisch medewerkster op een notariskantoor.

Na enige tijd werkzaam te zijn geweest in het notariaat ging ik opzoek naar een functie waarbij ik zelf meer in contact zou komen met de klant. Zo kwam ik al snel uit bij Consendo, uw steun voor nu en later. De visie en werkwijze van Consendo, namelijk het begeleiden van mensen in een moeilijke  tijd en overzicht bieden in juridische,  financiële  en administratieve zaken spreekt mij zeer aan. Ik ben dan ook zeer verheugd dat ik sinds augustus 2018 bij Consendo aan de slag mocht gaan als juridisch medewerkster. Ik hoop u snel een keer te ontmoeten!